Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 08.02.2015.

19:57

Fanemel slavio u Titize-Nojštatu

Norveški skakač Ander Fanemel trijumfovao je na drugim skokovima koji su u okviru Svetskog kupa održani u nemačkom Titize-Nojštatu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Michael Probst

Fanemel je do druge pobede ove sezone i ujedno u karijeri došao ukupnim skorom od 285,2 bodova i skokovima od 135,5 i 143,5 metara.

Drugo mesto, sa deset bodova manje, zauzeo je aktuelni osvajač Svetskog kupa Kamil Štoh, ispred Čeha Romana Kudelke.

Fanemel je do trijumfa došao ubedljivo i to pošto je bio apsolutno dominantan u obe serije. Posle prve, iza njega su bili Austrijanci Štefan Kraft i Mihael Hajbek, ali su uslovi i vetar potom išli na ruku drugih skakača.

Štoh je bio deveti u prvoj rundi, ali je skočio 137,5 metara, što mu je bilo dovoljno da preskoči do tada vodećeg Kudelku, koji je sa 140,5 nadoknadio loš skok iz prve serije. Potom su usledili lošiji skokovi njihovih rivala koji su bili posle njih, među njima i Krafta, koji je išao do 132 metra, i Hajbeka, koji je bio za metar kraći. Na kraju, Fanemel je bio maestralan i najboljim skokom dana zapečatio je trijumf.

Najbolju trojicu sledio je Japanac Daiki Ito, ispred Krafta, Runea Velte iz Norveške i Slovenca Petera Prevca. Prvu desetoricu kompletirali su domaći skakač Rihard Frajtag, Hajbek i još jedan Austrijanac Gregor Šlirencauer. Nemac Zverin Frojnd, koji je trijumfovao na subotnjim skokovima, diskvalifikovan je zbog dužine skija.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Kraft sa 1.208 bodova, ispred Prevca sa 1.150 i Kudelke koji ima 1.021.

Svetski kup u konkurenciji ski skakača nastavlja se u norveškom Vikersundu sledećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve