Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 23.11.2014.

15:20

Trijumf Kudelke na otvaranju sezone

Češki ski skakač Roman Kudelka trijumfovao je na prvim individualnim skokovima u Svetskom kupu, održanim u nemačkom Kligentalu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kudelka je do prve pobede u karijeri došao ukupnim skorom od 276,4 bodova, zahvaljujući skokovima od 138 i 139,5 metara.

Drugo mesto, sa dva boda manje, zauzeo je Austrijanac Štefan Kraft, dok je se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo domaći skakač Andreas Velinger.

Kudelka je do prvenca došao zahvaljujući sjajnoj drugoj seriji, dok su njegovi rivali podbacili. Čeh je posle prve serije bio četvrtoplasirani, iza Velingera, Norvežanina Andersa Fanemela i Krafta. Međutim, njih trojica su imali znatno lošije skokove od sjajnog Kudelke, koji je na kraju bio apsolutni junak na otvaranju sezone.

Fanemel je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Petera Prevca iz Slovenije, Japanca Norijakija Kasaija i Simona Amana iz Švajcarske. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Markus Ajsenbihler, Mihael Hajbek iz Austrije i još jedan domaći skakač Rihard Frajtag.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Kamil Štoh zbog povrede nije učestvovao na skokovima u Kligentalu, a razočaravajući rezultat ostvario je Gregor Šlirencauer, na tek 15. mestu.

Svetski kup u ski skokovima se nastavlja sledećeg petka u Ruki, u Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve