Morgenštern: Zbog padova možda kraj

Austrijski ski skakač Tomas Morgenštern otkrio je u intervjuu za B92 da postoji mogućnost da mu je protekla sezona bila i poslednja u karijeri.

JTIzvor: B92 Austrija
Podeli

Morgenštern je u decembru na Titize-Nojštatu ostvario prvu pobedu posle dve godine u Svetskom kupu, ali je samo dan kasnije doživeo težak pad. Iako se vratio posle samo deset dana na skakaonicu, novi pad usledio je na letaonici Kulm, ali se olimpijski šampion iz Torina oporavio do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i sa timom Austrije osvojio srebro.

Nisam još doneo odluku o svojoj daljoj karijeri u ski skokovima zbog padova i teških trenutaka koje sam preživeo u poslednjih nekoliko sezona. Ako odlučim da nastavim karijeru, želim da budem u vrhu“, rekao je Morgenštern za B92 u Rovinju, gde je prisustvovao Red Bull Air Race trci.

27-godišnji Morgenštern je tokom karijere osvojio sve najveće trofeje u ski skokovima. Bio je olimpijski i svetski šampion i u individualoj i u timskoj konkurenciji, kako u skokovima, tako i u letovima. Osvojio je dva Kristalna globusa, u sezonama 2007/08 i 2010/11, a takođe je slavio i na turneji „Četiri skakaonice“ pre tri godine.

Kompletan intervju sa Tomasom Morgenšternom moći ćete da pročitate na našem sajtu narednih dana.