Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 14.04.2014.

19:41

Morgenštern: Zbog padova možda kraj

Austrijski ski skakač Tomas Morgenštern otkrio je u intervjuu za B92 da postoji mogućnost da mu je protekla sezona bila i poslednja u karijeri.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Morgenštern je u decembru na Titize-Nojštatu ostvario prvu pobedu posle dve godine u Svetskom kupu, ali je samo dan kasnije doživeo težak pad. Iako se vratio posle samo deset dana na skakaonicu, novi pad usledio je na letaonici Kulm, ali se olimpijski šampion iz Torina oporavio do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju i sa timom Austrije osvojio srebro.

Nisam još doneo odluku o svojoj daljoj karijeri u ski skokovima zbog padova i teških trenutaka koje sam preživeo u poslednjih nekoliko sezona. Ako odlučim da nastavim karijeru, želim da budem u vrhu“, rekao je Morgenštern za B92 u Rovinju, gde je prisustvovao Red Bull Air Race trci.

27-godišnji Morgenštern je tokom karijere osvojio sve najveće trofeje u ski skokovima. Bio je olimpijski i svetski šampion i u individualoj i u timskoj konkurenciji, kako u skokovima, tako i u letovima. Osvojio je dva Kristalna globusa, u sezonama 2007/08 i 2010/11, a takođe je slavio i na turneji „Četiri skakaonice“ pre tri godine.

Kompletan intervju sa Tomasom Morgenšternom moći ćete da pročitate na našem sajtu narednih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve