Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 22.03.2013.

20:53

Šliri na Planici brojao do 50

Austrijanac Gregor Šlirencauer trijumfovao je na pretposlednjem takmičenju ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanom na Planici, u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šlirencauer je do desete pobede ove sezone, a neverovatne 50. u karijeri, došao ukupnim skotom od 412,2 boda i letovima od 217,5 i 213,5 metara.

Drugo mesto zauzeo je miljenik domaćih navijača Peter Prevc, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Poljak Pjotr Žila.

Šlirencauer je još pre deset dana obezbedio drugi Kristalni globus u karijeri, ali je nastavio da oduševljava ljubitelje ski skokova i letova. Prvog dana takmičenja na Planici došao je do jubilarnog, 50. trijumfa u Svetskom kupu, čime je sezonu u kojoj je postao novi rekorder elitnog takmičenja, slavio na turneji „Četiri skakaonice“ i elitnom takmičenju učinio još više posebnom.

23-godišnji Austrijanac je posle prve runde bio vodeći, ispred Prevca i Norijakija Kasaija iz Japana. U nastavku je Žila zablistao letom od 216,5 metara, a iako je Slovenac imao za dva metra duži let, kao i bolje ocene, od Šlirencauera, na kraju nije ponovio uspeh sunarodnika Roberta Kranjeca od pre godinu dana zbog kompenzacije.

Kasai je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Kranjeca i još jednog Slovenca Jurija Tepeša, kao i Norvežanina Andreasa Stjernena i Macieja Kota iz Poljske. Prvu desetoricu kompletirali su Zeverin Frojnd iz Nemačke i Čeh Jan Matura.

Takmičenje na Planici se nastavlja u subotu timskim letovima, dok se sezona u Svetskom kupu završava dan kasnije još jednim individualnim takmičenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve