Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 31.03.2012.

23:37

Bardal – ne pobeđuju uvek favoriti

Kada je počinjalo takmičenje u Svetskom kupu niko nije računao da bi Anders Bardal mogao da bude taj koji će u svojim rukama držati veliki Kristalni globus.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ipak, Norvežanin je iznenadio sve favorite, posebno Austrijance, i na kraju postao tek treći skakač svoje zemlje koji je došao do prestižne titule...

Pre samo šest meseci mnogi ljubitelji ski skokova bi za Bardala rekli da je jedan prosečan skakač i da u norveškom timu postoje bolji od njega. Anders Jakobsen je zbog nedostatka motivacije pred početak sezone odlučio da napravi pauzu u Svetskom kupu, pa je u njegovom odsustvu vođa tima postao Bjorn Ejnar Romoren. Pored njih, u timu su bili i Tom Hilde i Rune Velta, a nekako je Bardal tada bio u sredini. Od njega su se očekivali i dobri i loši rezultati, ali i da ostane u senci Romorena i Hildea.

Pored toga, niko nije računao da neko od Norvežana može da se umeša u borbu za Kristalni globus, već se činilo da će se austrijski skakači između sebe nadmetati za titulu, a da bi Švajcarac Simon Aman mogao opet da ih iznenadi. Tomas Morgenštern je bio taj koji je branio Globus osvojen prošle sezone, Anders Kefler je najbolje započeo sezonu od svih skakača, dok je Gregor Šlirencauer polako počeo da se budi baš kada je bilo potrebno.

Opširnije možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve