Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 05.04.2011.

21:45

Morgi za B92: “Više nemam ciljeve”

Austrijanac Tomas Morgenštern tokom protekle zime upisao je nove stranice istorije u ski skokovima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Morgenštern je ove sezone osvojio Kristalni globus, zlato na Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, i trijumfovao na turneji “Četiri skakaonice”, a od još pre pet godina ima olimpijsko zlato.

Te trofeje zajedno uz njega imaju samo još trojica – Mati Nikenen, Jens Vajsflog i Espen Bredesen, i to njegova dostignuća čini još većim.

U ekskluzivnom intervjuu za B92 Morgenštern otkriva kako je njegova ‘priča’ počela, kako se oseća posle veoma izazovne sezone i koje ciljeve postavlja sada pred sebe, kada je gotovo sve što je mogao, do sada i osvojio…

Zahvalujući zlatu na normalnoj skakaonici na Svetskom prvenstvu u Oslu Morgenštern je, kako je već rečeno, ušao u istoriju, a on kaže da mu je velika čast što se našao rame uz rame sa velikanima,

Naravno da je osećaj fantastičan. Velika je čast što sam uspeo da se nađem među velikanima kakvi su Nikenen, Vajsflog i Bredesen. To je možda i najveće dostugnuće do kojeg sam mogao da dođem i zbog toga sam veoma ponosan i zahvalan. Živim veoma srećan, radostan život i zahvalan sam na tome svakog dana”, rekao je Tomas Morgenštern za B92.

Kompletan intervju sa Tomasom Morgenšternom možete da pročitate u rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve