Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 09.01.2011.

16:13

Pobeda Morgenšterna u Harahovu

Pobednik turneje „Četiri skakaonice“ Tomas Morgenštern trijumfovao je na drugim ski letovima ovogodišnjeg Svetskog kupa u češkom Harahovu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Morgenštern je do sedme pobede ove sezone, a 21. u karijeri, došao skorom od 414,5 bodova i letovima od 211,5 i 193 metra.

Drugi stepenik pobedničkog postolja pripao je braniocu titule u Svetskom kupu Simonu Amanu iz Švajcarske, dok je treće mesto zauzeo domaći skakač Roman Kudelka, kojem je to najbolji rezultat karijere.

Dan posle prvih ski letova sezone i prvog trijumfa u karijeri Austrijanca Martina Koha, ponovo je Morgenštern bio taj koji je prvu rundu završio na vrhu, ispred sunarodnika Volfganga Lojcla i Adama Mališa iz Poljske.

U drugoj rundi Kudelka je vrlo dugo čuvao vođstvo, a onda ga je nadmašio Aman pre nego što je došao red na najbolju trojicu posle prvih letova. Prvo Mališ nije mogao bolje od trećeg mesta u tom trenutku, dok je Lojcl završio na poziciji odmah iza Poljaka, da bi Morgenštern vrlo lako potom došao do novog trijumfa.

Mališ je na kraju bio četvrti, ispred Lojcla, a iza su sledili Slovenac Robert Kranjec, i Tom Hilde i Bjorn Ejnar Romoren iz Norveške, dok su prvu desetoricu kompletirali Koh i Čeh Borek Sedlak.

Morgenštern i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 1.083 boda, ispred Amana sa 701 i sunarodnika Andreasa Keflera koji ima 601.

Svetski kup ski skakača se nastavlja narednog vikenda u japanskom Saporou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve