Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 05.12.2010.

23:16

Morgenštern opet slavio u Norveškoj

Posle trijumfa na skokovima u subotu Austrijanac Tomas Morgenštern je trijumfovao i dan kasnije u norveškom Lilehameru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Morgenštern je do druge pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu, a 16. u karijeri, došao sa 283 boda i skokovima od 135 i 137 metara.

Pored osvajača Kristalnog globusa u sezoni 2007/08 na podijumu su se posle četvrtog individualnog takmičenja našli Finac Vile Larinto i aktuelni osvajač Svetskog kupa Simon Aman iz Švajcarske.

Kao što je slučaj bio u subotu Morgenštern je i u nedelju imao prednost posle prve runde, a iza njega su se nalazili Norvežanin Anders Bardal i Larinto. I dok je Finac, koji je pre samo nekoliko dana zabeležio svoj prvi trijumf u elitnom takmičenju u Kuopiju, bio siguran u drugoj rundi, Bardal je ostvario skok od samo 126 metara, što je bilo dovoljno samo za sedmo mesto, dok je Morgenštern potom samo stavio tačku na novi trijumf.

Četvrto mesto na četvrtim skokovima sezone zauzeo je Austrijanac Andreas Kefler, ispred domaćeg takmičara Johana Remena Evensena, Matija Hautamekija iz Finske, Bardala i još jednog Norvežanina Andersa Jakobsena. Prvu desetoricu kompletirali su Poljak Adam Mališ i Rune Velta iz Norveške, koji je tako napravio veliko iznenađenje ostavivši iza sebe mnogo iskusnije takmičare, među kojima je bio i jedan od favorita za trijumf u Svetskom kupu Austrijanca Gregora Šlirencauera. Osvajač Kristalnog globusa u sezoni 2008/09 je nastavio sa lošim rezultatima od starta nove sezone i u Lilehameru je zauzeo tek 20. mesto.

Posle drugog trijumfa za nešto više od 24 sata Morgenštern je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu i sada ima 325 bodova, ispred Larinta sa 252 i Keflera, koji je sakupio 250.

Svetski kup u ski skokovima nastavlja se 11. decembra u češkom Harahovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve