Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 20.11.2021.

20:10

Jevremović za B92.net: Ignjatovićevoj je isplaćen svaki dinar

Srpska skijašica Nevena Ignjatović našla se u žiži javnosti kada je objavila da svoje pripreme u Švajcarskoj za Zimske Olimpijske igre u Pekingu finansira sama.

Izvor:

Autor:

Jevremović za B92.net: Ignjatovićevoj je isplaćen svaki dinar
Foto: Profimedia

Ona je istakla da "po ko zna koji put ispašta zbog Skijaškog saveza".

Povodom toga se oglasio i predsednik Skijaškog saveza Goran Jevremović.

"Ja sam na predsedničkoj funkciji bio do juna meseca i nedavno sam ponovo izabran", rekao je na početku razgovora za naš portal.

Potom je objasnio šta podrazumeva profesionalno bavljenje ovim sportom u Srbiji.

"Profesionalno bavljenje skijanjem zahteva ogromna odricanja i finansijske izdatke. Izgradnjom ski centara u Srbiji počela je veća zainteresovanost dece za ovaj sport. Među njima je bila i Nevena Ignjatović koja je svakako naša najbollja naša skijašica i zaslužuje sve dosadašnje uspehe", rekao je.

Kako kaže, srpskoj skijašici je isplaćen svaki dinar. Ponovo podvlači – tokom njegovog mandata.

"Za vreme mog mandata tim Nevene Ignjatović finansiran je preko Olimpijskog komiteta Srbije Ministarstva omladine i sporta i Skijaškog saveza Srbije. Timu Nevene Ignjatović je isplaćen svaki dinar u tom periodu. Da li je to bilo malo za njen trening i napredak, nisam siguran. Ali svaki predloženi budžet je usvojen. Tokom prošle sezone budžet je bio 12 miliona dinara i isplaćen je svaki dinar. Mislim i da je isplaćeno dva ili tri miliona više nego što je predviđeno", ističe Jevremović.

Nedavno je došlo do promene upravljačke strukture u savezu i možda upravo tu leži razlog za nezadovoljstvo Ignjatovićeve.

"Od juna meseca došlo je do smene i pretpostavljam da je taj gnev uperen na to bivše rukovodstvo koje nije ispunilo njen plan i program. Smatram da je njen gnev opravdan ukoliko se odnosi na period od prethodna tri, četiri meseca", izjavio je.

Za kraj je poželeo sreću na predstojećim Zimskim Olimpijskim igrama.

"Kao bivši reprezentativac, podsticao sam i svoju decu da se bave zimskim sportovima. Pogotovo za žensko dete to su velika odricanja. Nadam se da će Nevena Ignjatović uspeti u svemu što je zacrtala i na pravi način predstavljati našu zemlju", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve