Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 20.03.2021.

16:49

Pinturo osvojio veliki kristalni globus

Francuski skijaš Aleksi Pinturo osvojio je veliki kristalni globus u Svetskom kupu pobedivši na veleslalomskoj trci u švajcarskom Lencerhajdu.

Izvor: SN

Autor: SN

Pinturo osvojio veliki kristalni globus
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE

U ukupnom plasmanu Pinturo trku pre kraja ima 1.200 bodova, drugoplasirani Švajcarac Marko Odermat ima 1.093 boda, a trećeplasirani Austrijanac Marko Švarc ima 774 boda.

Francuzu je ovo prva ukupna pobeda u Svetskom kupu, a na današnjoj trci pobedio je vremenom dva minuta i 15,75 sekundi.

Drugo mesto na trci zauzeo je Hrvat Filip Zubčić sa zaostatkom od 0,20 sekundi za pobednikom, dok je na trećem mestu još jedan Francuz Matiju Fevr sa 0,21 sekundom zaostatka.

Panuturo je danas osvojio i mali globus u veleslalomu sa ukupno 700 bodova, drugi je sa 649 bodova Odermat, dok je treće mesto u plasmanu veleslaloma zauzeo Zubčić sa 606 bodova.

Sutra se slalomskom trkom u Lencerhajdu završava sezona u Svetskom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve