Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2021.

15:15

Norveškoj zlatna medalja u ekipnoj konkurenciji u Kortini

Norveška reprezentacija u skijanju osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u italijanskoj Kortini Dampeco, u ekipnoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Norveškoj zlatna medalja u ekipnoj konkurenciji u Kortini
Foto: Tanjug/AP Photo/Giovanni Auletta

Norveška je u finalu bila bolja od Švedske sa 3-1, a finale je obeležilo ponavljanje trke između Norvežanina Sebastijana Fos Solevaga i Šveđanina Kristofera Jakobsena.

Solevag je prvu trku prekinuo žaleći se da je Jakobsen prešao na njegov plavi deo staze, pa je trka ponovljena, a pobedu je u ponovljenoj trci ostvario Solevag.

Bronazna medalja pripala je Nemačkoj, koja je u borbi za treće mesto bila bolja od branioca titule Švajcarske, uprkos nerešenom rezultatu 2-2, zbog boljih pojedinačnih rezultata.

U ekipnom takmičenju učestvuju po dva skijaša i skijašice.

Svetsko prvenstvo se nastavlja u petak kada je na programu veleslalom u ženskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve