Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 12.03.2020.

14:21

Epidemija okončala skijašku sezonu – Norvežanin osvojio Svetski kup

Trke skijaša u Kranjskoj Gori otkazane su zbog pandemije korona virusa, tako da je sezona 2019/2020 u Svetskom kupu i zvanično završena.

Izvor: B92

Autor:B92

Epidemija okončala skijašku sezonu – Norvežanin osvojio Svetski kup
Photo by Jonas Ericsson/Agence Zoom/Getty Images

Otkazivanje veleslaloma i slaloma u Kranjskoj Gori znači da je Veliki kristalni globus osvojio Norvežanin Alaksander Omot Kilde

On je takmičenje završio sa 1.202 osvojena boda. Drugi je Francuz Aleksi Panturo, a treći Norvežanin Henrik Kristofersen.

Kristoferesen je osvojio male Kristalne globuse u veleslalomu i slalomu, u spustu je najbolji bio Beat Fojc, u superveleslalomu Mauro Kavicel, a u alpskoj kombinaciji Panturo.

Zbog pandemije korona virusa juče su otkazane i poslednje trke u konkurenciji skijašica pa je Veliki kristalni globus pripao Italijanki Federiki Brinjone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve