Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 11.03.2020.

19:45

Trke otkazane – Brinjone osvojila Veliki kristalni globus

Poslednje tri trke skijašica u Svetskom kupu, koje je trebalo da se održe u švedskom Oreu, otkazane su zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: MT

Autor: MT

Trke otkazane – Brinjone osvojila Veliki kristalni globus
Photo by Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Epilog – Veliki kristali globus je otišao u ruke Italijanke Federike Brinjone.

"Zdravlje i dobrobit sportista i svih ostalih učesnika, kao i šire javnosti su u prvom planu i prioritet Medjunarodne skijaške federacije. Trke u Oreu neće biti zamenjene u kalendaru Svetskog kupa tako da je sezona 2018/20. za skijašice zvanično završena", navodi se u saopštenju FIS.

Brinjone je do poslednje tri trke sakupila 1.378 bodova, odnosno 153 boda više od Amerikanke Mikaele Šifrin koja se zbog smrti oca nije takmičila još od kraja januara.

Šifrin, koja je do smrti oca bila vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa, planirala je da se vrati na stazu upravo u Oreu.

Mali kristalni globus u veleslalomu pripao je, takodje, Brinjone, dok je slalomski osvojila Slovakinja Petra Vlhova, treća u ukupnom plasmanu.

Švajcarska skijašica Korin Zuter osvojila je Male kristalne globuse spustu i superveleslalomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve