Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 19.02.2019.

20:20

Mikaela Šifrin na korak od rekorda Svetskog kupa VIDEO

Amerikanka Mikaela Šifrin pobedila je u utorak u paralel-slalomu u Stokholmu, u okviru Svetskog kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Mikaela Šifrin na korak od rekorda Svetskog kupa VIDEO
Foto: Getty Images

Osvajačica dve zlatne medalja na nedavnom Svetskom prvenstvu izjednačila je rekord SK u obe konkurencije sa 14 pobeda u sezoni koji je 1988/1989 postavila Vreni Šnajder.

Šifrin će imati još deset trka da zabeleži bar još jednu pobedu kojoj bi ušla u istoriju alpskoj skijanja.

Amerikanka je u Švedskoj jedva stigla do finala nadmašivši Anu Sven-Larson za samo 0,01 sekundu, a do trijumfa je stigla lako pobedivši Nemicu Kristinu Gajger sa 0,27s razlike.

U malom finalu Sven-Larson je zabeležila utešnu pobedu nad zemljakinjom Fridom Hansdoter.

Ova 23-godišnjakinja je ostvarila ukupno 57. pobedu u Svetskom kupu, po čemu je peta svih vremena, sa pet pobeda iza Anmari Mozer-Prel.

Šifron je pobedom u Stokholmu povećala razliku u vođstvu u generalnom poretku Svetskog kupa u odnosu na drugoplasiranu Čehinju Petru Vlhovu na 719 bodova.

Svetski kup u ženskoj konkurenciji nastavlja se predstojećeg vikenda u Švajcarskoj, u subotu je u Kran-Montani na programu spust, a u nedelju alpska kombinacija.

Što se tiče muškaraca, u Stokholmu je u utorak pobedio 26-godišnji Švajcarac Ramon Cenhojzner.

On je ponovio uspeh od pre godinu dana, a redom je pobeđivao lidera u generalnom poretku Svetskog kupa Marsela Hiršera u četvrtfinalu, mlago Danijela Julea u polufinalu i Andrea Mirera u finalu.

U malom finalu Austrijanac Marko Švarc je pobedio Julea.

Loš dan u Švedskoj nije ugrozio poziciju Hiršera u generalnom poretku, ima skoro 500 bodova više od Francuza Aleksija Pantiroa.

Svetski kup se nastavlja za vikend alpskoj kombinaciji, superveleslalomu i veleslalomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve