Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 18.07.2018.

18:47

Ignjatovićeva se na Zlatiboru sprema za novu skijašku sezonu

Stručni tim srpske skijašice Nevene Ignjatović u sredu je na Zlatiboru najavio detaljne planove za takmičenja u predstojećoj skijaškoj sezoni i njene treninge.

Izvor: B92

Autor:B92

Ignjatovićeva se na Zlatiboru sprema za novu skijašku sezonu
Foto: Getty images

Ona je rekla da je "prezadovoljna uslovima" na toj planini i rekla da je završila prvi ciklus priprema.

"Ove leta smo rešili da se posvetimo kondicionoj spremi, jer smo videli da smo prošle sezone postigli dobre rezultate, ali i da neke stvari možemo da podignemo na mnogo viši nivo", rekla je Ignjatović i dodala da oseća da je "blizu vrha".

Skijašica je dodala i da je još pet dana na Zlatiboru, a da će sledeće godine "napasti" više disciplina. Menadžer njenog tima Todor Ignjatović predstavio je njene dosadašnje sportske rezultate.

"Ona je počela da skija sa četiri godina i u najmlađem uzrastu je osvojila sve što je moglo da se osvoji. Preko šest puta je bila u top 30. Imala je tri učešća na Olimpijskim igrama, a sada je svrstana na osmo mesto svetske top liste, a na START listi se nalazi na dvanaestom mestu", kazao je Todor Ignjatović.

Glavni trener tima Matic Jeraša je predstavio stručni tim i rekao da su pripreme odavno počele.

"Zadržali smo logistiku slovenačkog 'A tima'. Nevena je u prethodne dve godina radila u sklopu tog tima, oni imaju fenomenalnu logistiku. To su uslovi koji nama trebaju, a tu nam je i konkurencija, u odnosu na koje možemo videti gde smo mi", rekao je Jeraša.

On je dodao i da u poslednjem sklopu kondicioih treninga koriste svu infrastrukturu koju Zlatibor može da im ponudi, posle kog planiraju period odmora, nakon čega će koristiti skijašku halu u Holandiji ili Nemačkoj, pa kasnije i skijališta u Argentini.

"Nakon toga dolazim prvi ciklus takmičenja, mi to zovemo 'skijaški cirkus' - prva takmičenja Svetskog kupa. Prvo takmičenje je u Austriji u oktobru, nakon kog sledi Finska, pa SAD, Sankt Moric (Švajcarska) i Francuska. Završavamo isto u Austriji u Zemeringu", kazao je Jeraša.

On je najavio i da je finale svetskog kupa sledećeg marta jedan od postavljenih ciljeva, da žele da pokažu da je Srbija skijaška nacija koja ulaže u taj sport i da započnu "agresivnu popularizaciju" skijaštva u Srbiji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio je Neveni Ignjatović i njenom stručnom timu što su izabrali Zlatibor za obavljanje priprema i na "svemu što je uradila za promociju i popularizaciju sporta u svetu i regionu", a sada i na Zlatiboru.

"Zlatibor će sigurno dati sve što može da ostvari još bolje rezultate. Moram da napomenem da su svi sportisti koji su radili bazične pripreme na Zlatiboru osvajali prventstva, i nadam se da će Zlatibor dati doprinos da i Nevena osvaja medalje", rekao je Stamatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve