Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 16.03.2018.

23:24

Stevović prvi i na Kopaoniku: Gradim svoj put ka vrhu

Nova velika pobeda za našeg skijaša Marka Stevovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Stevović prvi i na Kopaoniku: Gradim svoj put ka vrhu
foto: Marko Stevoviæ

Posle tri medalje na šampionatu Srbije na Staroj Planini prošle nedelje, naš mladi as je osvojio prvo mesto i na otvorenom državnom prvenstvu u tehničkim disciplinama održanog protekla dva dana na Kopaoniku.

Stevović je osvojio trku veleslaloma pred međunarodnom konkurencijom u vremenu 2:08.85, sa više od sekunde prednosti nad rivalima.

"Zadovoljan sam pobedom i skijanjem koje sam pokazao. Veleslalom mi je jedna od omiljenih disciplina. Ona je bazična i vrlo značajna za napredovanje u spustu i super džiju. Staza je bila vrlo zahtevna, a uslovi izazovni. Drago mi je da sam pobedio u tako jakoj, međunarodnoj konkurenciji, na domaćem terenu", rekao je Stevović.

Marko je osvojio i nove bodove, koji će mu pomoći da napreduje na svetskoj rang listi. "Gradim svoj put ka vrhu, imam jasan cilj, plan rada i verujem da ću uspeti da ostvarim sve što sam i zamislio. Ne opterećujem se plasmanom i poenima, ali želim svuda gde se takmičim da ostvarujem maksimum i pobeđujem", ističe Stevović.

Sledi kraći odmor do kraja meseca, kada su na programu takmičenja u brzim disciplinama u Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve