Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 14.03.2018.

16:33

Gođa i Fojc osvojili globuse u spustu

Italijanska skijašica Sofija Gođ i Švajcarac Beat Fojc osvojili su male Kristalne globuse u spustu u okviru Svetskog kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Gođa i Fojc osvojili globuse u spustu
Foto: Getty images

Gođa je postala tek druga Italijanka koja je trijumfovala u spustu, posle Izolde Kostner koja je bila najbolja 2001. i 2002. godine.

Ona je nastavila dominaciju u spustu pošto je prethodno osvojila zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Drugoplasirana Amerikanka Lindzi Von pobedila je u poslednjoj trci u švedskom Areu, ali joj to nije bilo dovoljno za ukupan trijumf, pošto je zaostala tri boda za Gođom.

Tina Vajrajter iz Lihtenštajna je bila jedina koja je još konkurisala za mali Kristalni globus, ali je trku u Areu završila tek na sedmom mestu.

Spust u Švedskoj obeležile su snežne padavine, vetar i magla, zbog čega je kasnio početak prve trke.

Fojc je utehu posle razočaravajućeg nastupa na ZOI u Pjongčangu našao u Svetskom kupu. Sa 70 bodova više od Aksela Lunda Svindala stigao je do malog globusa.

Do trofeja je stigao pobedama u Lejk Luizu, Vengenu i Garmiš-Partenkirhenu i postao prvi Švajcarac još od Didijea Kuša iz 2011. koji je postao najbolji u spustu u jednoj sezoni.

U poslednjoj trci u švedskom Oreu ostvarili su Austrijanci Vinsent Kirhmajer i Matijas Majer koji su ostvarili identično vreme, a Fojc je zaostao svega 0,04 sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve