Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 07.03.2018.

18:51

"Tomba la bomba" gostuje na Jahorini

Legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba provešće predstojeći vikend na Jahorini.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty images

Tomba je najveća zvezda "Trke poznatih ljubitelja Jahorine", trke koja se prvi put organizuje na ovoj olimpijskoj planini.

Italijan je tokom karijere osvojio pet olimpijskih medalja, od čega tri zlatne. U Kalgariju 1988. je bio šampion u slalomu i veleslalomu, dok je četiri godine kasnije u Albertvilu trijumfovao takođe u veleslalomu.

Populaarni "Tomba la bomba" je bio šampion sveta u Sijera Nevadi 1996, dok je godinu dana ranije osvojio Veliki kristalni globus Svetskog kupa.

Poznat po izuzetnom talentu, vrhunskoj tehnici i izuzetnoj snazi, Tomba je bio miljenik publike ali i medija, jer je jednako zanimljiv bio na stazi i izvan nje, zbog svoje harizme u javim nastupima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve