Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 23.10.2017.

13:26

Kraj sezone pre početka – Štuhec propušta ZOI

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec doživela je tešku povredu kolena zbog koje će možda propustiti celu predstojeću sezonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Kraj sezone pre početka – Štuhec propušta ZOI
Foto: Getty images

Aktuelna šampionka sveta u spustu će propustiti Zimske olimpijske igre u Pjongčangu zbog povrede koju je zaradila na trenignu u Austriji u nedelju.

Štuhec, koja je početkom godina osvojila zlato na SP u Sent Moricu, a potom osvojila i mali kristalni globus u Svetskom kupu u istoj disciplini, pokidala je prednji ukršteni ligament kolena za čiji je oporavak potrebno 6-9 meseci.

Slovenačka heroina će biti podvrgnuta operaciji u sredu. Ako i uspe da se vrati pre početka sezone, to neće biti do februara kada su na programu ZOI u Južnoj Koreji, gde je Štuhec važila za favorita za zlato u spustu.

"Nažalost, ovo je moj poslednji start za narednih nekoliko meseci. Tužna sam i besna u ovom trenutku, ali motivisana da se vratim", napisala je Štuhec na Tviteru.

Štuhec je bila druga u ukupnom poretku Svetskog kupa prošle sezone. Nova počinje predstojećeg vikenda u austrijskog Zeldenu trkom veleslaloma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve