Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 19.01.2017.

13:31

Von opet želi među muškarce: Zaslužila sam šansu

Najbolja skijašica današnjice Lindzi Von opet je istakla želju da se takmiči u muškoj konkurenciji, protiv čega je već bio FIS.

Izvor: AK

Autor: AK

Von opet želi među muškarce: Zaslužila sam šansu
Foto: Getty images

Tridesetdvogodišnja Amerikanka se nedavno vratila posle jednogodišnje pauze zbog teških povreda, a u karijeri je jednom bila olimpijski te šest puta svetski šampiona, uz četiri titule u Svetskom kupu.

Tokom karijere ima rekordnih 76 pobeda i 126 postolja u SK, a osim toga je i pravi magnet za sponzore, što je u svakom sportu jedna od važnijih stvari.

"Treniram sa muškarcima i zaista uživam. Teraju me da bolje skijam. Uvek skijam najbolje i najbrže kada se takmičim s njima. Znam da neću pobediti, ali bih bar želela priliku da pokušam. Osvojila sam dovoljno trka u SK i mislim da sam zaslužila šansu", rekla je Von.

Ona je prvi put ovu ideju iznela 2012. godine, ali ju je FIS odbacio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve