Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 12.01.2017.

14:50

Nestvarno brz oporavak – Von nastupa za vikend!

Američka skijašica Lindzi Von vraća se na stazu svega dva meseca posle preloma desne ruke.

Izvor: AK

Autor: AK

Nestvarno brz oporavak – Von nastupa za vikend!
Foto: Getty images

Vonova je imala teško oštećenje nerva posle preloma i operacije u novembru, jedva je pomerala prste, ali je uspela da se oporavi za neverovatno kratko vreme.

Amerikanka planira da nastupi u spustu predstojećeg vikenda u austrijskom Altenmarkt-Cauhenzeu.

To će joj biti prva trka u Svetskom kupu od preloma kolena u Andori prošlog februara tokom nastupa u superveleslalomu-

Vonova ima 32 godine, trebalo je da se vrati na stazu krajem novembra na trkama u Lejk Luizu u Kanadi, ali je doživela tešku povredu na treningu u Koloradu 10. novembra.

Tokom dvomesečnog oporavka provela je više od 300 sati na terapijama, naučila kako da ojača prste podižući čaše s vodom, ispisivanjem svog imena, okretanjem flaše šampiona, hvatanjem teniske loptice nakon odbijanja o zid, da bi na kraju uzera u ruke štapove i odgurala se sa startne kapije.

"Mučim se da radim osnovne stvari puput stavljanja rukavica i nameštanja kose, ali sam dostigla trenutak kada se osećam prijatno prilikom korišćenja ruke u većini situacija", napisala je Von na Fejsbuku.

Von je rekorderka Svetskog kupa sa 76 pobeda te četiri titule (2008, 2009, 2010, 2012).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve