Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 16.12.2016.

16:52

Treća pobeda Štuhec, novi bodovi za Ignjatović

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec (26) pobedila je u alpskoj kombinaciji u Val d'Izeru i tako stigla do treće pobede u Svetskom kupu.

Izvor: AK

Autor: AK

Treća pobeda Štuhec, novi bodovi za Ignjatović
Foto: Getty images

Nove bodove osvojila je jedina srpska predstavnica Nevena Ignjatović koja je zauzela 24. mesto u petak.

Ignjatovićeva je bila 4,12 sekundi sporija od Štuhec, a trenutno je 75. u generalnom plasmanu SK sa 11 bodova.

Štuhec je do novog trijumfa u sezoni stigla sa 0,12 sekundi prednosti ispred Mišel Gizin iz Švacarske, dok je treća bila Sofija Gođa iz Italije.

Ona je bila treća u spustu iza Loren Ros iz SAD i Kornelije Heter iz Austrije, imala je osmo vreme u slalomu, ali je ukupno bila najuspešnija u petak u francuskom skijalištu.

Slovenka je prve dve pobede u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa upisala u spustu u dva uzastopna dana u Lejk Luizu, što su joj bila prva postolja u karijeri, a ovo joj je prva pobeda u alpskoj kombinaciji.

U subotu je u Val d'Iizeru na programu spust, a u nedelju superveleslalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve