Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 01.03.2016.

18:20

Gutova optužuje Vonovu: Uvek drami

Švajcarska skijašica Lara Gut optužila je svoju veliku rivalku da pravi dramu posle njegov neverovatnog oporavka od povrede kolena.

Izvor: JT

Autor: JT

Gutova optužuje Vonovu: Uvek drami
Getty Images

Vonova je u padu tokom superveleslaloma u Soldeuu, u Andoru, zaradila frakturu kolena, ali se narednog dana našla na stazi i zauzela je 13. mesto u superkombinaciji, zahvaljujući kojem je povećala svoju prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa u odnosu na Gutovu.

Švajcarkinja nijednu od dve trke tokom proteklog vikenda nije uspela da završi.

Međutim, u intervjuu za nemačku televiziju “ZDF”, Gutova je na iznenađujuć način prokomentarisala povratak Vonove na stazu posle teškog udesa.

Mi sve već znamo, ona voli da pravi dramu. Ovo nije ni prvi, a ni poslednji put. A ja bih trebalo samo da skijam”, rekla je Gutova.

Posle prve vožnje superkombinacije – superveleslaloma na kojem je postavila najbolje vreme, Vonova je na društvenoj mreži Tviter napisala: “Niko ne može da kaže za mene da sam slabić”. Amerikanka je pošto su se pojavile izjave njene rivalke objavila sliku sa pregleda na kojem se vidi da zaista ima fakturu kolena.

Samo dan ranije, Vonova, koja se bori za svoj peti veliki Kristalni globus, doživela je težak pad pri velikoj brzini, posle kojeg su je lekarske ekipe odnele sa staze. 31-godišnjoj američkoj skijašici su lekari pre nedeljne trke uradili drenažu kolena, posle koje je odlučila da ipak startuje, što joj se isplatilo, pošto njena prednost u odnosu na Gutovu iznosi 28 bodova.

Do kraja sezone u Svetskom kupu ostalo je osam trka, a po svemu sudeći, pored borbi na samoj stazi, u naredne dve i po nedelje nas čeka i psihološki rat Vonove i Gutove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve