Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 06.02.2016.

14:50

Vonova na deset pobeda od Stenmarka

Američka skijašica Lindzi Von ostvarila je 76. pobedu u karijeri pošto je slavila na šestom spustu sezone održanom u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Vonova na deset pobeda od Stenmarka
Getty Images

Vonova je slavila u vremenu od 1:40.80 minuta i tako ostvarila deveti trijumf u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa.

Zahvaljujući ubedljivom slavlju, Vonovu sada samo deset pobeda deli od rekorda Svetskog kupa koji drži legendarni Ingemar Stenmark.

Drugo mesto, sa jednom i po sekundom zaostatka, zauzela je Švajcarkinja Fabijen Zuter, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Viktorija Rebensburg iz Nemačke.

Vonova je u Garmišu još jednom pokazala da je klasa za sebe u spustu, svojim 38. trijumfom u toj disciplini. U trenutku kada se našla na stazi, u vođstvu se nalazila Suterova, a nju je nadmašila za minut i 51 stotinku, dok je Rebensburgova bila šest stotih delova sekunde dalje.

Najbolje tri sledila je Larisa Jurkiv iz Kanade, ispred Amerikanke Loren Ros, Tine Vajrater iz Lihtenštajna i Mađarice Edit Mikloš. Među prvih deset našle su se sestre Fankini Nađa i Elena i Korin Zuter iz Švajcarske.

Vonova sada na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 1.000 bodova, a slede je Švajcarkinja Lara Gut sa 873 i Rebensburgova sa 740. U poretku spusta, Amerikanka je prva sa 500 bodova, ispred Jurkivove sa 328.

Takmičenje u Garmišu se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve