Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 14.01.2016.

16:18

Olimpijska šampionka uhapšena zbog napada na oca

Olimpijska šampionka u superveleslalomu iz Nagana Pikabu Strit uhapšena je zbog napada na svog oca koji se desio u decembru.

Izvor: JT

Autor: JT

Olimpijska šampionka uhapšena zbog napada na oca
Getty Images

Stritova je policiji rekla da je zaključala svog 76-godišnjeg oca u Park Sitiju, u Juti, pošto ga je prethodno gurnula niz stepenice.

Prema njenim navodima, njen otac Roland ju je povukao za kosu tog 23. decembra, a sve se desilo pred njeno troje dece.

Otac nekadašnje američke skijašice rekao je da se njegova ćerka naljutila kada je automobilom udario u kuću, a kada su ušli unutra došlo je do fizičkog sukoba.

44-godišnja skijašica je potom uhapšena, ali je puštena na slobodu pošto je platila kauciju. Dve nedelje kasnije je optužena za porodično nasilje po tri tačke optužnice, a Stritova je istala da je to bila privatna stvar i da se ne tiče nikoga drugog.

Stritova je najveći uspeh karijere ostvarila u Naganu 1998. godine, kada je osvojila zlato u superveleslalomu. Četiri godine ranije je osvojila srebro u spustu na Igrama u Lilehameru, a učestvovala je i na Igrama u Solt Lejk Sitiju 2002.

Bila je prva Amerikanka koja je osvojila mali Kristalni globus u spustu 1995. godine, a titulu je odbranila godinu dana kasnije. Upisala je ukupno devet pobeda u toj disciplini u Svetskom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve