Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 29.11.2015.

23:30

Dvostruki trijumf Svindala u Lejk Luizu

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal kompletirao je dvostruku pobedu u kanadskom Lejk Luizu pošto je posle spusta trijumfovao i u superveleslalomu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Svindal je do druge pobede ove sezone došao ubedljivije nego samo 24 časa ranije, a njegov uspeh većim čini to što je propustio prethodno izdanje Svetskog kupa zbog povrede Ahilove tetive.

Dvostruki osvajač velikog Kristalnog globusa je na prvom superveleslalomu sezone trijumfovao u vremenu od 1:29.30 minuta, sa 35 stotinke prednosti u odnosu na Austrijanca Matijasa Majera. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Peter Fil iz Italije.

Kao i u subotu, Fil je rano došao do vođstva i nije ga ispuštao sve dok na red nije došao Svindal, koji ga je nadmašio za 45 stotinki. Majer je potom uspeo da se umetne između njih, a njegov sunarodnik Maks Franc bio je bolji od ostalih na podeli četvrtog mesta sa Amerikancem Trevisom Genongom.

Iza su sledili Italijan Dominik Pariz, Ćetil Jansrud iz Norveške, još jedan austrijski skijaš Vinsent Krihmajr i Francuz Adrijen Teo, a prvu desetoricu kompletirao je Aleksander Omot Kilde.

Posle tri trke u Svetskom kupu u generalnom plasmanu vodi Svindal sa 207 bodova, ispred Fila sa 140 i Majera sa 112.

Elitno takmičenje se nastavlja u petak spustom u američkom Biver Kriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve