Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 02.03.2015.

17:48

Vonova: Ovo je za vas bezbedno?

Američka skijašica Lindzi Von kritikovala je Međunarodnu skijašku federaciju što je dozvolila da se trke u Banskom održe uprkos gustoj magli.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Giovanni Auletta

30-godišnja Vonova, koja je propustila gotovo dve sezone zbog povrede kolena, istakla je da je FIS u nedelju prerano nastavio prvu rundu superkombinacije, kada se vozio superveleslalom.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa se na stazi našla odmah pošto je trka nastavljena, a televizijske kamere nisu uspele da je isprate jer je praktično skijala kroz oblak. Na kraju je Vonova imala razočaravajuće 24. vreme.

Zaista mislim da uslovi nisu bili bezbedni za trku, zbog magle, ali i snega. Rekla sam da je činjenica da smo skijali u takvim uslovima šala. Ljuta sam na FIS i njihov pristup bezbednosti. Pokušavam da se postaram da su skijaši bezbedni na stazi i nadam se da će me neko saslušati jednog dana”, rekla je Vonova.

Zbog magle, program u Banskom je pomeran više puta, a u nedelju je trka više puta prekidana. Vonova je istakla da ju je ta situacija podsetila na trku u Šladmingu pre dve godine, kada je doživela prelom potkolenice.

Ovo je ista situacija kao kada sam povredila koleno pre dve godine. I tada su pomerali start trke, a sneg nije bio dobar. Ali, nisu odustajali. Već sam 15 godina u Svetskom kupu, ali imam osećaj da se ništa ne menja”, naglasila je Vonova.

FIS nije odgovorio na komentare koje je iznela Vonova, ali su zvaničnici Federacije istakli da su u kontaktu sa trenerima pre donošenja odluke o nastavku prekinutih trka.

Vonova je u ponedeljak zauzela treće mesto u superveleslalomu u Banskom, iza Austrijanke Ane Feninger i Tine Maze iz Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve