Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 24.01.2015.

12:15

Lari Gut spust u St. Moricu

Švajcarska skijašica Lara Gut došla je do druge pobede ove sezone pošto je slavila na šestom spustu ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Marco Trovati

Gutova je do 12. pobede u karijeri došao u vremenu od 1:43.82 minuta, sa 28 stotinki prednosti u odnosu na aktuelnu osvajačicu elitnog takmičenja Anu Feninger.

Njima dvema se na podijumu pridružila Mađarica Edit Mikloš, koja je bila 26 stotih delova sekunde iza Feningerove i tako došla do najvećeg uspeha u karijeri.

Američka skijašica Lindzi Von, koja je pre četiri dana postavila novi rekord po broju pobeda u Svetskom kupu, spust u St. Moricu je završila tek kao 23. Vonova je napravila grešku i umalo izletela sa staze u jednoj od krivina, okrenula se za 360 stepeni, ali je uspela da nastavi trku i u cilj uđe sa dve sekunde zaostatka u odnosu na Švajcarkinju.

Miklošova je bila druga na stazi i ostvarila je odlično vreme, ali niko nije mogao da predvidi da će se na čelu zadržati dok na red nije došla Gutova. Švajcarkinja je uspela da je nadmaši i potom se zadrži na čelu, a najbliže joj je prišla Feningerova, dok su ostale skijašice bile mnogo dalje.

Najbolje tri sledila je Nemica Viktorija Rebensburg, ispred dve švajcarske skijašice Fabijen Zuter i Nađe Jnglin-Kamer i Karoline Ruis Kastiljo iz Španije. Među prvih deset našle su se Austrijanka Elizabet Gergl, Tina Vajrater iz Lihtenštajna i Šveđanka Kajsa Kling.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Slovenka Tina Maze sa 985 bodova, ispred Feningerove sa 721 i Amerikanke Mihaele Šifrin koja ima 605. U poretku spusta vodi Vonova sa 366 bodova, a sledi je Feningerova sa 287.

Takmičenje u St. Moricu se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve