Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 20.12.2014.

19:39

Lindzi Von na korak od istorije

Posle trijumfa na subotnjem spustu u Val d’Izeru, američku skijašicu Lindzi Von jedna pobeda deli od ispisivanja novih stranica istorije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa trenutno ima 61 pobedu, samo jednu manje od legendarne Austrijanke Anemari Moser-Prel, a priliku da je pretekne imaće već u nedelju. Tada je u Val d’Izeru na programu drugi superveleslalom ovogodišnjeg Svetskog kupa.

Prvo treba da dođe trka. A ako se to desi u nedelju, sjajno. Imam osećaj da već dugo pričam o rekordu i ako nastavim, osećam da se nikada neće ni desiti“, rekla je Vonova.

Vonova je u francuskom ski centru ostvarila drugu pobedu ove sezone i to posle neverovatnog povratka. Pre samo godinu dana, baš u Val d’Izeru doživela je tešku povredu kolena zbog koje je morala na operaciju. To je samo jedan od razloga zašto je propustila veći deo protekle dve sezone.

Verovala sam svom telu i moje koleno je odlično izdržalo. Nisam imala nikakvih problema, nisam osećala bol, sve je bilo sjajno. I osećaj je neverovatan. Bila sam malo nervozna zbog grešaka na treningu. Skijala sam agresivno i bilo mi je teško da dođem do brzine“, istakla je Vonova, koja je trijumfovala ispred Austrijanke Elizabet Gerg i Viktorije Rebensburg, koje su podelile drugo mesto.

Pre Lejk Luiza, gde se trijumfalno vratila u Svetski kup, prethodnu pobedu je ostvarila u veleslalomu u januaru prošle godine u Mariboru. Zanimljivo, spust u Val d’Izeru joj je bio tek osma trka od tada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve