Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 20.12.2014.

13:08

Vonova najbolja u Val d’Izeru

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na trećem spustu ovodišnjeg Svetskog kupa, koji je vožen u francuskom Val d’Izeru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vonova je do druge pobede ove sezone, a 61. u karijeri došla u vremenu od 1:44.47 minuta.

Drugo mesto, sa 19 stotinki zaostatka, podelile su Austrijanka Elizabet Gergl i Viktorija Rebensburg iz Nemačke.

Četvorostruka osvajačica Svetskog kupa se pre nešto više od dve nedelje vratila na stazu pošto je zbog teških povreda propustila veći deo prethodne dve sezone i već u Lejk Luizu je pokazala da je ona stara. U Val d’Izeru je to samo potvrdila, pošto je ponovo odskijala maestralno i opet bila klasa za sebe.

Gerglova je bila ta koja je držala čelnu poziciju pre izlaska Vonove na stazu, a Rebensburgova je sledila posle Amerikanke i uspela je da izjednači vreme bivše svetske šampionke. Iza najbolje tri našle su se tri Švajcarkinje – Lara Gut, Dominik Gisin i Fabijen Zuter, ispred Slovenke Tine Maze i sunarodnice Marian Abderhalden. Prvih deset kompletirale su Italijanke Danijela Merigeti i Kajsa Kling iz Švedske.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Maze sa 596 bodova, ispred Austrijanke Ane Feninger sa 327 i Vonove, koja ima 312. Amerikanka je najbolja u poretku spust asa 232 boda, a sledi je Tina sa 168.

Takmičenje u Val d’Izeru se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve