Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 15.11.2014.

15:32

Tina Maze najbolja u Leviju

Slovenačka skijašica Tina Maze trijumfovala je na prvom slalomu sezone u Svetskom kupu, održanom u finskom Leviju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Maze je do pobede došla ukupnim vremenom od 1:55.15 minuta, sa 34 stotinke prednosti u odnosu na Šveđanku Fridu Hansdoter.

Njima dvema se na podijumu pridružila Katrin Cetel, koja je imala za 52 stotinke lošije vreme od pobednice.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 53. mesto u prvoj vožnji, sa četiri sekunde zaostatka u odnosu na Slovenku i nije se plasirala u drugu rundu.

Osvajačica Svetskog kupa iz pretprošle sezone bila je najbolja posle prve runde, ispred Hansdoterove i još jedne Šveđanke Marije Pietile-Holmner, dok je Cetelova bila peta.

U nastavku, Cetelova je zasijala, a iako je Pietile-Holmnerova izgubila malo vremena, Hansdoterova ju je nadmašila za 18 stotinki, da bi Maze odskijala rutinski za trijumf.

Pietile-Holmnerova je na kraju morala da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Nine Leseth iz Norveške, Kanađanke Mari-Mišel Ganjon i Šarke Strahove iz Češke. Prvih deset kompletirale su Mišel Gisin iz Švajcarske i austrijske skijašice Nikol Hosp i Aleksandra Daum.

Posle dve trke u Svetskom kupu, u generalnom plasmanu vodi Amerikanka Mikaela Šifrin sa 124 boda, ispred Cetelove sa 110 i Maze koja ima 109.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se veleslalomom u Aspenu 29. novembra, a u nedelju je u Leviju na programu muški slalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve