Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 20.03.2014.

15:35

Marija Hefl-Riš objavila povlačenje

Nemačka skijašica i trostruka olimpijska šampionka Marija Hefl-Riš objavila je povlačenje u četvrtak.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Donela sam odluku. Mislim da je pravi trenutak da završim karijeru i započnem novu etapu svog života. Hvala vam na sjajnoj podršci“, rekla je Hefl-Rišova.

29-godišnja Hefl-Rišova je tokom karijere osvojila Svetski kup, četiri olimpijske medalje i šest odličja na Svetskim prvenstvima. U Svetskom kupu ostvarila je 27 pobeda i ukupno 80 puta bila na podijumu, a osvojila je i pet malih Kristalnih globusa.

U poslednjih sedam godina sve sezone u Svetskom kupu je završila među tri najbolje u generalnom plasmanu, a do velikog Kristalnog globusa došla je 2011. godine, pobedom nad velikom rivalkom Lindzi Von.

Nemica je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Sočiju osvojila zlato u superkombinaciji i srebro u superveleslalomu, i odmah je izjavila da sigurno neće nastaviti da skija do Pjongčanga 2018. godine. Međutim, samo nekoliko nedelja kasnije imala je težak pad tokom spusta u švajcarskom Lencerhajdeu i tako je sezonu završila ranije i nije mogla da izazove Austrijanku Anu Feninger u borbi za Kristalni globus.

Hefl-Rišova je pre četiri godine na Igrama u Vankuveru osvojila zlata u superkombinaciji i slalomu, a bila je svetska šampionka u slalomu 2009. i u kombinaciji u Šladmingu prošle godine.

Nemicu mnogi smatraju jednom od najboljih skijašica današnjice pored Vonove i Slovenke Tine Maze. Amerikanka planira da se vrati skijanju sledeće nedelje posle teške povrede i operacije kolena, dok je Maze istakla da neće učestvovati na sledećim Olimpijskim igrama, ali nije otkrila kada planira da se povuče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve