Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 01.12.2013.

22:16

Lindel-Vikarbi posle četiri godine

Švedska skijašica Džesika Lindel-Vikarbi slavila je na drugom veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa čiji domaćin je bio američki ski centar Biver Krik.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lindel-Vikarbi je ukupnim vremenom od 2:17.92 minuta došla do druge pobede u elitnom takmičenju, prve posle četiri godine. Jedinu prethodnu ostvarila je u Kortini d’Ampeco u januaru 2009. godine.

Šveđanka je pobedila domaću skijašicu Mikaelu Šifrin, koja je imala devet stotinki zaostatka, dok je treće mesto zauzela Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

Posle prve vožnje, Lindel-Vikarbi je imala 44 stotinke prednosti u odnosu na Šifrinovu, a treća je bila njena sunarodnica Marija Pietile-Holmner, dok je Vajraterova imala peto vreme. Vajraterova je odlično odskijala u drugoj vožnji i uspela da pretekne Pietile-Holmnerovu, dok Nemica Viktorija Rebensburg, koja je bila između njih, nije završila trku. Šifrinova je u drugoj rundi smanjila zaostatak u odnosu na Šveđanku, ali je ona na kraju zasluženo slavila.

Pietile-Holmnerova je morala da se zadovolji četvrtim mestom ispred Nemice Marije Hefl-Riš, Anemon Marmotan iz Francuske i Italijanke Federike Brinjone. Osmu poziciju zauzela je Norvežanka Ragnhild Movinkel, dok su deveto mesto podelile Francuskinja Tesa Vorli i Marija-Pjer Prefonten.

Najbolje skijašice današnjice sada se sele u kanadski Lejk Luiz, gde će se dva puta takmičiti u spustu i jednom u superveleslalomu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve