Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 25.10.2013.

11:17

Tina Maze najbolja skijašica sveta

Aktuelna ukupna pobednica Svetskog kupa Slovenka Tina Maze izabrana je za najbolju skijašicu sveta u 2013. u apsolutnoj konkurenciji.

Izvor:

Autor:

Default images

Međunarodna asocijacija novinara koji prate skijanje dodelila je 30. godišnjoj Maze "Trofej Serž Lang", tradicionalnu nagradu nazvanu po utemeljivaču Svetskog kupa u alpskom skijanju.

Slovenačka skijasica je prošle sezone osvojila prvi veliki kristalni globus u karijeri, pobedivši u 11 trka uz rekordnih 2.414 bodova.

Maze je osvojila i dva mala kristalna globusa za najbolju u superveleslalomu i veleslalomu, kao i zlatnu medalju u superveleslalomu na šampionatu sveta u Šladmingu, u februaru.

Slovenka je postala 14. skijascica kojoj je pripalo ovo priznanje i prva posle Amerikanke Lindzi Von, koja je bila laureat 2009.

Ukupni pobednik Svetskog kupa u muškoj konkurenciji Austrijanac Marsel Hiršer dobio je ovaj trofej prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve