Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 17.03.2013.

18:50

Maze sezonu završila trijumfom

Slovenka Tina Maze završila je sezonu u kojoj je došla do velikog Kristalnog globusa trijumfom na poslednjem veleslalomu, održanom u Lencerhajdeu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Maze je ovogodišnji Svetski kup započela isto pobedom u istoj disciplini, a na kraju je osvojila rekordnih 2.414 bodova.

Slovenka je sezonu završila sa 11 trijumfa, 24 podijuma i titulama u superveleslalomu, veleslalomu i superkombinaciji, uz rekord koji je postavila.

Tina je nadmašila prethodni rekord koji je prošle sezone postavila Amerikanka Lindzi Von, i nadmašila je najbližu rivalku Marija Hefl-Riš za 1.313 bodova.

Ovo je pobeda koju sam očekivala. Pobedila sam na prvoj i poslednjoj trci sezone. To je savršeno“, rekla je Maze, „Posle razočaranja u slalomu, ovo je neverovatan kraj. Nemam reči. Sada je vreme za proslavu i odmor“.

Maze, koja je završila sve trke u veleslalomu ove sezone završila na podijumu, na zatvaranju sezone je ostvarila vreme od 2:16.67 minuta. Na kraju je za 35 stotinki nadmašila svetsku šampionku u toj disciplini Tesu Vorli, koja je bila najbrža u prvoj vožnji, ali u drugoj nije mogla da parira Slovenki. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se domaća skijašica Lara Gut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve