Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 06.01.2013.

15:54

Hiršer slavio na Sljemenu

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer trijumfovao je na petom slalomu sezone održanom na zagrebačkom Sljemenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hiršer je do treće pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 15. ukupno, došao u vremenu od 1:56.17 minuta.

Drugo mesto, sa 57 stotinki zaostatka, zauzeo je Šveđanin Andre Mirer, dok je treći bio još jedan austrijski skijaš Mario Mat.

Posle prve vožnje, u vođstvu je bio Šveđanin Jens Bigmark, koji je imao samo stotinku prednosti u odnosu na Hiršera, dok je treći bio Stefano Gros iz Italije. U drugoj rundi, zasijao je Mirer pre nego što su na red došla najbolja petorica, da bi ostali skijaši do Hiršera gubili dosta vremena.

Prvo je Mat morao da se zadovolji mestom iza Šveđanina, da bi potom miljenik domaće publike Ivica Kostelić i Gros izgubili još više. Hiršer je tada bio klasa za sebe, da bi Bigmark napravio veliku grešku na kraju i imao je tek 26. vreme. Iza najbolje trojice na Sljemenu se našao Gros, a sledili su ga Nemac Feliks Nojrojter, Aleksis Pinturo iz Francuske i Italijan Manfred Melg. Prvu desetoricu kompletirali su Kostelić, Stiv Misilije iz Francuske i još jedan Italijan Patrik Taler.

Zahvaljujući trijumfu, Hiršer je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa i sada ima 740 bodova, a prate ga Norvežanin Aksel Lund Svindak sa 689 i Ted Ligeti iz Sjedinjenih Država sa 552. U poretku slaloma, Hiršer je takođe prvi sa 420 bodova, ispred Nojrojtera koji je sakupio 341.

Svetski kup u konkurenciji skijaša se nastavlja sledeće subote veleslalomom u švajcarskom Adelbodenu, dok je za dan kasnije zakazan naredni slalom u elitnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve