Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 05.04.2012.

13:49

Hiršer – pravi naslednik legendi

Ako je trijumf Lindzi Von u Svetskom kupu bio očekivan, onda je to što je Austrijanac Marsel Hiršer osvojio veliki Kristalni globus kod skijaša prava senzacija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hiršer pre samo godinu dana nije mogao da hoda posle teške povrede u Hinterštoderu, a iako se ove sezone takmičio u tehničkim disciplinama, slalomu i veleslalomu, i dve trke u superveleslalomu, zasluženo je krunisan novim šampionom elitnog takmičenja.

Put do toga nije bio lak, pošto je do titule mladi Austrijanac pobedio povredu, svoje protivnike na stazi, ali i kontroverze koje su ga pratile tokom većeg dela sezone...

Ali, krenimo od samog početka. Hiršer je u Svetskom kupu debitovao u martu 2007, sa 18 godina, kada je već bio svetski šampion u slalomu juniorskoj konkurenciji. Time je zaslužio mesto u austrijskom timu, a samo jedna godina bila mu je dovoljna da pokaže da bi mogao da krene stopama legendi austrijskog skijanja. U sezoni koja je sledila odbranio je titulu juniorskog šampiona u veleslalomu, ali i osvojio zlato u slalomu, a došao je i do dva podijuma u elitnom takmičenju, u Kranjskoj Gori i Bormiju. I, to je bio samo početak.

Opširnije o Marselu Hiršeru možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve