Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 04.02.2011.

15:07

Trijumf Šildove u Arber-Cviselu

Austrijanka Marliz Šild pobednica je sedmog slaloma ovogodišnjeg Svetskog kupa održanog u nemačkom Arber-Cviselu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šildova je do pete pobede ove sezone, a 28. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 1:55.19 minuta, i još jednom pokazala zašto je najbolja aktivna slalomašica.

Drugo mesto, sa zaostatkom od 68 stotinki, zauzela je Veronika Zuzulova iz Slovačke, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popela Finkinja Tanja Poutiainen.

Posle prve vožnje vođstvo je držala Šveđanka Marija Pietile-Holmner, ispred Zuzulove i Šildove, dok je tada već takmičenje bilo gotovo za vodeću u generalnom plasmanu Svetskog kupa Mariju Riš iz Nemačke. Druga runda počela je u znatno lošijim vremenskim uslovima, pošto je u prvom delu staze bila veoma gusta magla, zbog koje je viđen veliki broj izletanja.

Pri sredini druge vožnje do prve pozicije je došla Italijanka Manuela Melg, koja se na tom mestu zadržala sve dok red nije došao na Poutiainenovu, četvrtu posle druge vožnje. Finkinja, ipak, nije dugo zadržđala vođstvo pošto je sledeća bila Šildova, koja je uprkos lošijem startu, fantastičnom vožnjom uspela da na svakom prolazu ostvaruje sve veću prednost u odnosu na rivalke, i Poutiainenovu nadmaši za čak jednu sekundu i 78 stotinki.

Posle Šildove ostalo je da na stazu izađu samo dve najbolje iz prve runde, a ni Zuzlova ni Pietile-Holmnerova nisu uspele da je nadmaše. Prvo je Slovakinja došla do druge pozicije, kojom je izjednačila svoj najbolji plasman u Svetskom kupu, a potom je švedska skijašica napravila veliku grešku, a iako je uspela da se vrati morala je da se zadovolji samo osmom pozicijom. Šildova je tako potpuno zasluženo došla do pete pobede ove sezone, a zanimljivo je da preostale dve trke u slalomu nije uspela da završi.

Iza tri najbolje tokom prvog dana takmičenja sledile su Melgova, Čehinja Šarka Zahrobska, Katrin Cetel iz Austrije, Kanađanka Mari-Mišel Ganjon, Pietile-Holmnerova, Nastasija Nens iz Francuske i domaća skijašica Katarina Dir.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Rišova, ispred Amerikanke Lindzi Von, koja je odlučila da propusti trku u petak zbog pada na treningu nekoliko dana ranije. Zahvaljujući trijumfu u Arber-Cviselu, Šildova sada vodi u borbi za mali Kristalni globus u slalomu.

Slalom u Arber-Cviselu je poslednji pred Svetsko prvenstvo u Garmiš-Partenkirhenu, koje počinje sledećeg utorka, a sledeća trka u toj disciplini u okviru Svetskog kupa na programu je 12. marta u češkom Špinderleruv Mlinu.

U subotu se u nemačkom ski centru vozi veleslalom.

Ekskluzivni intervju sa Marliz Šild možete da pročitate u našoj rubrici 'Intervjui'.

Rezultati slaloma u Arber-Cviselu:
1. Marliz Šild (Austrija) 1:55.19
2. Veronika Zuzulova (Slovačka) + 0.68
3. Tanja Poutiainen (Finska) + 1.78
4. Manuela Melg (Italija) + 2.41
5. Šarka Zahrobska (Češka) + 2.63
6. Katrin Cetel (Austrija) + 2.76
7. Mari-Mišel Ganjon (Kanada) + 2.86
8. Marija Pietile-Holmner (Švedska) + 2.91
9. Nastasija Nens (Francuska) + 3.00
10. Katarina Dir (Nemačka) + 3.11

Generalni plasman slaloma:
1. Marliz Šild (Austrija) 500
2. Tanja Poutiainen (Finska) 460
3. Marija Riš (Nemačka) 420
4. Marija Pietile-Holmner (Švedska) 287
5. Veronika Zuzulova (Slovačka) 257
6. Nastasija Nens (Francuska) 248

Generalni plasman Svetskog kupa:
1. Marija Riš (Nemačka) 1.232
2. Lindzi Von (SAD) 1.087
3. Tanja Poutiainen (Finska) 640
4. Elizabet Gergl (Austrija) 628
5. Džulija Mankuzo (SAD) 564
6. Marliz Šild (Austrija) 531

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve