Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 23.01.2011.

16:35

Kostelić: Najbolji vikend karijere

Pobedama u superveleslalomu i kombinaciji hrvatski skijaš Ivica Kostelić obeležio je takmičenje u austrijskom Kicbilu u okviru Svetskog kupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Uz to, hrvatski skijaš je bio 11. u spustu i imao je drugo vreme u slalomu, ali kaže da takav vikend nije očekivao.

„Ovo je najbolji vikend moje karijere, a mislio sam da ću teško nadmašiti Vengen. Ovaj vikend je specijalan i zbog prve pobede u superveleslalomu“, rekao je Kostelić.

Kostelić je istakao da mu je posebno bilo teško u nedelju, kada je vožen slalom, koji se bodovao i za kombinaciju, u kojoj je on bio ponovo najbolji.

Trka je bila izuzetno teška jer u glavi znate da vozite dve paralelne trke. Ipak, ovoga puta sam prvi put uspeo da izbacim kombinaciju iz misli i odvozim slalom, a na kraju sam slavio jer sam ostvario rezultat baš kakav sam želeo“, istakao je Kostelić.

Hrvatski skijaš je svestan i da je rezultatima u Kicbilu došao veoma blizu velikom Kristalnom globusu.

Ovo je bio važan korak, ali je mnogo trka pred nama, a na njima drugi skijaši mogu da osvoje mnogo bodova. U dobroj poziciji sam, oni će morati da se pomuče, a najvažnije je da ostanem zdrav“, rekao je trenutno vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Pored Kostelića, u nedelju je slavio i Francuz Žan Baptist Granž, koji je trijumfovao u slalomu.

U Kicbilu sam uvek dobar. Staza je svaki put teška, ali sam ovoga puta rizikovao i bio sam iznenađen kada sam video vreme. Ovo je sigurno jedna od mojih najboljih pobeda“, naglasio je Granž.

Intervju koji je u Kicbilu sa Ivicom Kostelićem uradio B92 moći ćete da pročitate na sajtu narednih dana...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve