Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 21.01.2011.

21:56

Svindal za B92: “Kicbil je poseban”

Dvostruki osvajač Svetskog kupa Norvežanin Aksel Lund Svindal je do sada osvojio gotovo sve moguće, ali žudi za trijumfom u Kicbilu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Za Svindala je trka na legendarnom Štrajfu nešto posebno, a to je otkrio u ekskluzivnom intervjuu za B92 pred takmičenje u austrijskom ski centru.

“Kicbil je poseban, to je najveća trka u toku sezone. I tu mislim na ceo šou, stazu, navijače i sve. Čak smatram da je spust u Kicbilu veći događaj od Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara”, rekao je Svindal.

Uz to, trka je poznata, staza je legendarna i potpuno luda”, dodao je Svindal.

Norvežanin je svestan i koliko u svetu skijanja znači trijumf u Kicbilu.

Spust u Kicbilu je posebno važan za Austrijance jer je za njih pobeda na toj trci jedan od najvećih trofeja koje mogu da osvoje. Nikada nisam pobedio na Štrajfu, ali bih to mnogo voleo i nadam se da ću to uspeti. To je jednostavno jedan od onih trenutaka koji se pamti celog života”, rekao je Svindal za B92.

Spust u Kicbilu je na programu u subotu od 11.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Kompletan eksluzivni intervju sa Akselom Lundom Svindalom moći ćete da pročitate sledeće nedelje samo na sajtu B92…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve