Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 05.12.2010.

23:56

Pobeda Ligetija u Biver Kriku

Dvostruki osvajač malog Kristalnog globusa u veleslalomu Amerikanac Ted Ligeti trijumfovao je na prvom veleslalomu sezone voženom u Biver Kriku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ligeti je do pobede pred svojim navijačima, ujedno šeste u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:37.67 minuta.

Drugo mesto u američkom ski centru zauzeo je Norvežanin Kjetil Jansrud sa zaostatkom od 82 stotinke, dok je podijum kompletirao Marsel Hiršer iz Austrije.

Američki skijaš je posle prve vožnje imao 36 stotinki prednosti u odnosu na Jansruda, dok su treće mesto delili Norvežanin Aksel Lund Svindal i Romed Bauman iz Austrije. I dok je Ligeti uspeo da zadrži prvo mesto, a Jansrud drug, Hiršer, koji je bio šesti u prvoj vožnji, uspeo je da nadmaši Svindala i Baumana, koji su na kraju imali peto, odnosno četvrto vreme.

Veleslalom u Biver Kriku je trebalo da bude drugi u ovogodišnjem Svetskom kupu, ali je bio premijerni jer je otvaranje sezone u austrijskom Zeldenu otkazano zbog loših vremenskih uslova. Šesto mesto u američkom ski centru zauzeo je Francuz Siprijen Rišar, a iza njega su sledili Masimilijano Blardone iz Italije, još jedan Francuz Tomas Fanara, Filip Šerghofer iz Austrije i Norvežanin Truls Ove Karlsen.

Prvi veleslalom sezone obeležio je povratak na stazu Švajcarca Danijela Albrehta, koji je pre nešto manje od dve godine doživeo težak pad na treningu spusta u austrijskom Kicbilu, posle kog je nekoliko nedelja bio u komi. Albreht je na kraju imao 21. vreme, što je mnogo bolje od onoga što je predviđao, dok je njegov sunarodnik Karlo Janka, aktuelni osvajač Svetskog kupa i olimpijski šampion u veleslalomu, ponovo razočarao pošto nije uspeo da završi prvu vožnju.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa posle pet takmičenja vodi Austrijanac Mario Šajber sa 175 bodova, 17 više od Didijea Kuša iz Švajcarske, dok je Svindal treći sa 156 bodova.

Naredni veleslalom vozi se već 11. decembra u italijanskoj Val Gardeni, dok je narednog dana na programu slalom.

Rezultati veleslaloma u Biver Kriku:
1. Ted Ligeti (SAD) 2:37.67
2. Kjetil Jansrud (Norveška) + 0.82
3. Marsel Hiršer (Austrija) + 1.24
4. Romed Bauman (Austrija) + 1.27
5. Aksel Lund Svindal (Norveška) + 1.37
6. Siprijen Rišar (Francuska) + 1.49
7. Masimilijano Blardone (Italija) + 1.63
8. Tomas Fanara (Francuska) + 1.79
9. Filip Šerghofer (Austrija) + 1.80
10. Truls Ove Karlsen (Norveška) + 1.92

Generalni plasman Svetskog kupa:
1. Mario Šajber (Austrija) 175
2. Didije Kuš (Švajcarska) 158
3. Aksel Lund Svindal (Norveška) 156
4. Mihael Valhofer (Austrija) 149
5. Georg Strajtberger (Austrija) 136
6. Ivica Kostelić (Hrvatska) 130

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

25 d

U fokusu

Vidi sve