Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.03.2010.

12:45

Česima timska pobeda u Garmišu

Selekcija Češke trijumfovala je na timskom takmičenju u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu kojim je u nedelju završen ovogodišnji Svetski kup u alpskom skijanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedu nad Švajcarskom u finalu Česima su doneli Lusi Hristkova, Šarka Zahrobska, Ondrej Bank i Kristof Križl, dok je drugoplasirani tim tokom takmičenja na raspolaganju imao šestoro takmičara: Nađu Kamer, Nađu Stajger, Fabijen Zuter, Marka Bertoa, Marka Đinija i Sandra Viletu.

Česi su na putu do trijumfa i 25.000 evra eliminisali Sjedninjene Države, Francusku i Austriju, koja je potom u malom finalu, za treće mesto slavila protiv Hrvatske zahvaljujući Marselu Hiršeru. Pored Hiršera u selekciji Austrije bili su i Elizabet Gergl, Mihaela Kirhgaser, Katrin Cetel, Romed Bauman i Benjamin Rajh.

Pored četiri najbolje plasirana tima na poslednjem takmičenju sezone učestvovale su i selekcije prošlogodišnjeg pobednika Italije, Francuske, SAD, Nemačke, Švedske, Kanade, Slovenije i Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve