Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 04.03.2010.

14:20

ZOI: Divac zadovoljan nastupom tima

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da je zadovoljan nastupom srpskog tima na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Što se tiče učešća srpskih reprezentativaca i organizacije nosimo pozitivna iskustva sa Olimpijskih igara u Vankuveru. Zahvalan sam sportistima što su dobro predstavljali Srbiju, koja je prvi put samostalno učestvovala na tom takmičenju. Nismo ostvarili velike rezulatate, ali sada znamo kako ćemo pripremati sportiste za Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine“, rekao je Divac.

Srbiju je na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru predstavljalo desetoro takmičara sportista u bobu, alpskom skijanju, bijatlonu i skijaškom trčanju, a najbolji rezultat nacionalnog tima je 18. mesto bob reprezentacije i plasman skijašice Nevene Ignjatović na 32. poziciju u slalomu.

Bob reprezentacija u četvorosedu, u sastavu Vuk Rađenović, Igor Šarčević, Slobodan Matijević i Miloš Savić je prvi put predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama. Pilot reprezentacije Rađenović rekao je da je zadovoljan rezultatom, pogotovo što ’stazu smrti’ u Visleru mnoge posade nisu uspele da savladaju.

Dogodio se nesrećan slučaj na Igrama i svi su se preplašili. Staza u Visleru, koju su nazvali 'staza smrti' je specifična i tehnički veoma zahtevna, brzina dostiže i do 150 kilometara. Uspeli smo da je savladamo, a mnogi takmičari nisu“, rekao je Rađenović.

Rađenović je istakao da reprezentativci nisu bili u zaostatku za ostalim ekipama jer u Srbiji ne postoji staza za bob.

Bob staza nije neophodna za vrhunske rezultate. Treninzi se svode na simulaciju starta i vežbe snage i brzine. Nismo hendikepirani što nemamo stazu u Srbiji. Ni ostale selekcije ne treniraju posle marta, jer je održavanje leda preskupo“, naglasio je Rađenović i dodao da su reprezentativci zbog velike popularnosti u Srbiji imali dodatni motiv u Vankuveru.

Pilot bob tima je, takođe, istakao da će posle kraćeg odmora početi pripreme za naredne Igre u Sočiju 2014. godine.

Posle odmora počinjemo četvorogodišnji ciklus priprema za Soči. Sastav ekipe može da se promeni, nikad se ne zna ko će biti spreman, a takmičari obavljaju testove na dva, tri meseca i svako mora da se istakne“, rekao je Rađenović.

Skijašica Nevena Ignjatović je takođe zadovoljna nastupom na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Zadovoljna sam svojim nastupom, bilo je super. Osvojila sam 32. mesto u slalomu, 39. u veleslalomu, a trku u superveleslalomu nisam završila. Bili je teško jer su vremenski uslovi bili nezgodni, ali nisam razmišljala o tome, već sam želela da pružim maksimum. Zaostala sam tri sekunde za pobednicom Marijom Riš i mislim da je to dobar rezultat“, istakla je Ignjatovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve