Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 30.11.2009.

12:30

Lolovićeva za B92: Nisam očekivala

Srpska skijašica Jelena Lolović u nedelju je u Aspenu ostvarila najbolji rezultat karijere, a u izjavi za B92 istakla je da nije očekivala takav plasman.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

„U zadnjih mesec dana sam na treninzima bila dobra u slalomu. Odlazim na trke Svetskog kupa u nadi da cu da odskijam dobro i da se plasiram u finale. Ali, nisam očekivala takav rezultat u Aspenu“, rekla je Lolovićeva za B92.

Lolovićeva je u Aspenu imala startni broj 66 i prvu vožnju je završila na 18. mestu, što je samo po sebi odličan rezultat jer mnogo iskusnije skijašice, među kojima je bila i aktuelna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von, nisu uspele da je završe. U drugoj vožnji je bila još bolja i uspela je da popravi plasman i dođe do 14. mesta, što je ujedno njen najbolji plasman u Svetskom kupu.

Posle prolaska u drugu vožnju uglavnom sam bila koncentrisana na stazu, pošto je bila izuzetno zahtevna i ledena. Prioritet mi je bio da savladam stazu i napravim što manje grešaka. Taktika se pokazala dobrom i popravila sam plasman. Kada sam prošla kroz cilj bila sam srećna jer sam konačno i drugu trku odvezla dobro“, istakla je Lolovićeva, „Već neko vreme govorim da mi je stalo do dobrog skijanja i nisam razmišljala o rezultatu. Ipak, bila sam srećna kada sam shvatila da sam u prvih 15“.

Jedina srpska predstavnica u Svetskom kupu ostaje u Americi, gde je u narednih nekoliko dana ponovo u Aspenu i Lovlendu očekuju trke Kupa Severne Amerike. Potom sledi povratak u Evropu, gde će za dve nedelje učestvovati na trkama Svetskog kupa u švedskom Oreu.

U naredna četiri dana imam trke u Aspenu i Lovlendu. To su izuzetno jake trke, jer će veliki broj devojaka iz Svetskog kupa ostati i učestvovati na njima. Posle toga se vraćam u Evropu, slede treninzi, a potom i trke. Očekujem dobre treninge i dobro skijanje, što manje opterećeno rezultatom“, rekla je Lolovićeva za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve