Sa 16 godina oborila svetski rekord!

Ruska klizačica Jevgenija Medvedeva oborila je svetski rekord u kratkom programu tokom Šampionata Rusije u umetničkom klizanju.

ĐNIzvor: B92 Rusija
Podeli

Medvedeva je ostvarila rezultat od 79,44 poena čime je nadmašila Japanku Mao Asadu koja je prošle godine upisala 78,66 poena u kratkom programu.

16-godišnja devojka iz Moskve tako je postala nacionalna šampiona, pošto je izvela savšreni nastup uz muziku iz filma "Melodies of the White Night".

Ona je počela da se bavi umetničkim klizanjem sa tri godine, da bi 2012. debitovala na takmičenju koje je tri godine kasnije osvojila. Usledile su zlatna i bronzana medalja na juniorskom Gran priju, pa onda ista odličja svetskih juniorskim prvenstvima.

Pre podviga karijere, ove godine osvojila je seniorski Gran pri u Barseloni pre nekoliko dana – završila je oba na prvom mestu ispred Satoko Mijahare i Elene Radionove.

U martu je na juniorskom Svetskom šampionatu postavila rekord kratkog programa u toj starosnoj kategoriji, a sa 222,54 poena drži treće mesto večne liste po ukupnom broju poena. Ispred nje su samo Adelina Sotnjikova sa 224, 59 i Kim Juna sa 228,56.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.