Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 01.11.2015.

12:28

Kanađanin blistao uz Šopena

Kanadski klizač Petrik Čen osvojio je titulu na gran pri takmičenju "Skejt Kanada", sa velikom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Japanca Juzuru Hanijua.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Koki Nagahama/Getty Images

Čen je uz muzku Frederika Šopena briljirao na ledu skocivši četvorostruki tulup i trostruki aksel što mu je donelo ukupno 271,14 poena.

Treći je bio još jedan Japanac Daisuke Murakamituk.

U konkurenciji žena, titulu je osvojila Amerikanka Ešli Vagner, ispred svetske šampionke Ruskinje Jelisavete Tutkamiševe i Japanke Juke Nagai.

Kod plesnih parova, trijumfovali su Kanađani Kejtlin Viver i Endju Pože ispred Amerikanaca, brata i sestre Maje i Aleksa Šibutanija i Rusa Jekaterine Bobrove i Dmitrija Solovjeva.

U konkurenciji parova, prvi su bilio Kanađani Megan Duamel i Erik Radford, ispred Rusa Jevgenije Tarasove i Vladimira Morozova i Kirsten Mor Tauers i Majkla Marinara iz Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve