Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 27.04.2022.

11:15

Lučić se dva puta potukao na utakmici VIDEO

Kanadski hokjeaš srpskog porekla Milan Lučić ponovo se potukao na utakmici u pobedi svoje ekipe u NHL ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Lučić se dva puta potukao na utakmici VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey

Lučić je dva puta bio u centru pažnje zbog tuče. Prvo se potukao sa Markom Borovieckim u prvoj trećini, a onda je tokom treće trećine grubim startom na rivala izazvao incident u koji su se umešali i ostali igrači.

Lučić ima 33 godine i od 2019. godine nastupa za ekipu Kalgari Flejmsa koji su ove sezone jedan od najboljih timova u NHL-u.

Kalgari je u Nešvilu pobedio ekipu Predatorsa u neizvesnoj utakmici, rezultatom 5:4, a Lučić je utakmicu završio sa jednom asistencijom.

Ipak, nije njegov učinak na utakmici bio u centru pažnje, već dva klinča u kojima je bio glavni učesnik.

Prvo je nakon provokacija koje su došle sa strane igrača Predatorsa, Marka Borovieckog, ušao u fizički obračun sa njim.

Boroviecki je u ovoj tuči izvukao deblji kraj, jer su sudije morale da intervenišu i da ga sklone od Lučića koji ga je već oborio na led.

Drugi incident dogodio se tokom treće trećine kada je Lučić naleteo na Meta Dušena i snažno ga oborio na led.

Odmah su pritrčali igrači obeju ekipa, ali i sudije pa ovde nije došlo do opšte tuče iako je izgledalo da će situacija ozbiljno eskalirati.

Regularni deo sezone u NHL-u se privodi kraju, nakon čega sledi doigravanje u kome će se 16 ekipa boriti za trofej Stenli kupa.

Ekipa Kalgarija u kojoj nastupa Milan Lučić zauzima drugo mesto zapadne konferencije sa 50 pobeda, 20 poraza u regularnom toku utakmice i 10 poraza nakon produžetaka, za koje ekipe dobijaju po jedan bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve