Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 23.05.2019.

08:20

Bitka za Stenli kup – Boston ili Sent Luis?

U finalu najjače hokejaške lige sveta, NHL–a, sastaće se ekipe Boston Bruinsa i Sent Luis Bluza.

Izvor: SN

Autor: SN

Bitka za Stenli kup – Boston ili Sent Luis?
Photo by Rich Gagnon/Getty Images

Boston Bruinsu su bez većih problema savladali ekipu Karolina Hurikensa sa 4:0 u seriji i praktično odmaraju od 16. maja, dok je njihov protivnik u finalnom koraku pred podizanje trofeja Stenli kupa, Sent Luis Bluz, koji su sa 4:2 u seriji bili bolji od San Hoze Šarksa.

Čitav NHL plej–of je bio prava ludnica, favoriti su redom ispadali poput "mlečnih zuba", tu se prevashodno misli na Tampu koja je kao prvoplasirana izbačena od strane Kolumbus Blu Džeketsa u prvom kolu, pa zatim eliminacija Vašington Kapitalsa, kao i ona "nenormalna" serija Las Vegas Golden Najtsa i San Hoze Šarksa, koju su Šarksi u prvom kolu dobili sa 4:3.

Bruinsi su svoj put počeli protiv prilično nezahvalnog protivnika, Toronto Mejpl Lifsa. To je takođe bila jedna od ludih serija, koja je posle maksimalnih sedam duela pripala Bostonu. U narednom kolu su eliminisali Blu Džeketse, koji su bili prava senzacija izbacivši favorizovanu Tampu.

Tako su se Bruinsi našli u finalu Istoka posle šest godina, gde su lako pobedili Hurikense. Što se tiče Sent Luis Bluza, oni nisu bili u borbi za Stenli Kup trofej još od daleke 1970. godine, tako da će ovo finale biti izuzetno značajno, ne samo za tim, već za ceo grad.

Pogotovo kada se uzme u obzir da su im Remsi "oduzeti", a da Spiritsi nisu ni dobili šansu da uđu u NBA, a i verovali ili ne, to finale 1970. godine je bilo baš između Bruinsa i Bluza, a pripao je Bruinsima na krilima legendarnog Bobija Ora.

Sent Luis je na svom putu imao Vinipeg Džetse u prvom kolu, zatim hrabre Dalas Starse, koje su uspeli da savladaju uprkos zaostatku od 3:2 u seriji, pošto su u tom šestom meču bili ubedljivi i pobedili sa 4:1 uz odličnu rolu Džejdena Švarca.

Predstoji nam veoma interesantno NHL finale, da li će Sent Luis uspeti da se osveti za poraz 1970. godine i zagrli svoj prvi Stenli kup, ili će Bostonu to poći za rukom po sedmi put u klupskoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d