Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.04.2019.

18:45

Drama u borbi za Stenli kup

Prva runda doigravanja u NHL ligi uskoro se završava, a tu odlučujuću sedmu utakmicu, odigraće čak tri plej–of para.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u borbi za Stenli kup
Photo by Grant Halverson/Getty Images

Prava drama nas je zadesila u ovogodišnjem plej ofu najkvalitetnije hokejaške lige na planeti, pogotovo što smo imali da osmoplasirana ekipa eliminiše prvoplasiranu i to ni manje ni više nego – metlom.

Kolambus Blu Džekets su sa 4:0 pobedili favorizovanu Tampu i što je zanimljivo, kladionice u Americi nisu imale nijednu uplatu na ovakav ishod! Tampa u svojim redovima ima Nikitu Kučerova, čoveka koji je zbirno postigao više golova i asistencija nego bilo koji drugi igrač u 21. veku, a u dugoj istoriji NHL–a, bolji od njega je samo legendarni Vejn Grecki.

Kolambus čeka boljeg iz duela Boston Bruinsa i Toronto Mejpl Lifsa, duela koji je u svih šest utakmica bio gotovo ujednačen, sličan je broj postignutih golova, broj "pauer pleja" i broj odbrana prvog golmana. Ipak, Toronto ima više uspena u 5 na 5 situacijama, dok je Boston bio nešto bolji u "pauer plej" situacijama, a povrh svega toga se postavlja pitanje da li Patris Bergeron krije neku vrstu povrede.

Sve u svemu ta sedma utakmica se igra u noći između utorka i srede i daće nam odgovor na pitanje ko ide na najveće iznenađenje ovosezonskog plej ofa. Vašington Kapitalsi i Kerolajna Hurikensi će takođe u poslednjoj sedmoj utakmici rešiti pitanje ko ide u narednu fazu, tj ko će se susresti sa Njujork Ajlandersima, koji su sa 4:0 savladali Pitsburg Pingvinse. Nekada smo sa uživanjem pratili duele Pitsburga i Vašingtona, odnosno duele Krozbija i Ovečkina, ali to ove godine neće biti slučaj.

U ovoj seriji je bilo svega, čak i nokauta za mladog Svečnikova od strane iskusnog i ne baš prgavog Aleksa Ovečkina, a Hurikensi su pred svojim navijačima izborili majstoricu, iako su gubili sa 2:1 nakon prve trećine koja je prošla u znaku jednog od najboljih skorera koje smo imali prilike da gledamo.

I treći duel koji ide u majstoricu je duel San Hoze Šarksa i Vegas Golden Najtsa, a ova serija je bila potpuno luda od samog početka. Šarksi su dobili prvi meč, pa izgubili naredna tri, pa dobili peti i u šestom su posle duplog produžetka slavili sa 2:1 i izborili majstoricu. Legendarni Džo Tornton predvodiće San Hoze Šarkse, a zanimljivo je da je gore pomenuti rekord Nikite Kučerova po broju postignutih golova zbacio Torntona sa vrha te liste najboljih strelaca 21. veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve