Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 23.04.2018.

20:51

Ubedljiv trijumf hokejaša Srbije na startu Svetskog prvenstva

Reprezentacija Srbije na najbolji mogući način započela je takmičlenje na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa u holandskom gradu Tilburgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ubedljiv trijumf hokejaša Srbije na startu Svetskog prvenstva
Getty Images

Naši hokejaši su u prvom kolu vrlo ubedljivo savladali Belgiju rezultatom 4:1 uz odličnu partiju Petra Novakovića koji je postigao dva gola.

Srpski hokejaši su pred put u Holandiju isticali da su se dobro pripremili, da je novi selektor Kanađanin Dejvid Urkuhart doneo dosta pozitivnih promena i to se na delu moglo videti u duelu sa Belgijom.

Naša selekcija je na pravi način iskoristila dva igrača više, pa je vođstvo našem timu doneo Petar Novaković u 15. minutu. Već na startu druge trećine na na 2:0 povisio je Nikola Kerezović posle odlične asistencije Lukovića.

Sve što su Belgijanci uspeli da urade je da preko Denisa postignu postignu počasni gol i smanje prednost naše selekcije na 2:1. Međutim, to ni na koji način nije poremrtilo naše igrače koji su odlično odigrali u nastavku. Najpre je Sretović na asistenciju vrlo raspoloženog Petra Novaković povećao prednost na 3:1, da bi konačan rezultat postavio upravo Novaković svojim drugim golom u 53. minutu.

Naredni protivnik naše reprezentacije je selekcija Kine, a taj meč na programu je u utorak sa početkom u 16 sati i 30 minuta. U prvoj utakmici dana Australija je bila bolja od Islanda 3:0, dok u poslednjoj utakmici prvog snage će odmeriti Holandija i Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve